/

Swanarna återvänder till Erstan

Foto: Studio Kukka

Den vartannat år arrangerade Swan European Regatta återvänder till Åbo. Seglingstävlingen äger rum den 19-23 juli på Airisto. Forum Marinum är det offentliga evenemangsområdet för regattan.

Swansegelbåtarna ses i Åbo redan för femte gången. Upp till femtio båtar och en stor publik väntas. Regattan är ett av de mest efterlängtade sommarevenemangen i kalendern för swanseglare i norra Europa. Under evenemanget kommer allmänheten inte bara att kunna beundra de vackra segelbåtarna, utan också njuta av ett brett utbud av maritima aktiviteter på Forum Marinum -området.

”Det gläder mig att Åbo återigen får möjlighet att vara värd för detta stora sjöfartsevenemang. Namnet Swan härstammar från Suomen Joutsen, så det är verkligen bra att Nautor Swan har hittat en hemmahamn för sin tävling i Åbo”, säger Åbos borgmästare Minna Arve.

Ett välkänt kvalitetsmärke

Evenemanget arrangeras av segelbåtstillverkaren Nautor Swan, Åbo stad, Åbo Sailing Club, Forum Marinum Marine Centre och Sunborn Events.

Nautor Swan, tillverkaren av Swan-segelbåtar i Jakobstad är ett kvalitetsmärke som är känt över hela världen. Företaget grundades 1966 och har sedan dess tillverkat mer än 2 350 segelbåtar.

”Detta är femte gången som Swan-båtarna får tävla i sitt hemland och det är vi mycket glada över. Regattan kommer att samla vackra båtar från olika årtionden och Åbos gröna skärgård erbjuder en utmärkt miljö för evenemanget”, säger Giovanni Pomati, VD för Nautor Group.

www.turku.fi

www.nautorswan.com