Ny sjörutt från Helsingfors till Ekenäs

Foto: IHA-Lines

IHA-Lines introducerar en ny båtkryssning mellan Helsingfors och Ekenäs.  Färjerutten trafikeras för första gången den 18 maj.

En ny sjörutt mellan Esplanadparken i Helsingfors och Ekenäs öppnar i maj. Initiativet gör det möjligt att kombinera en skärgårds- och kustresa med ett besök på det nyöppnade konstmuseet Chappe i Ekenäs, heter det i ett pressmeddelande.

Kryssningarna sker med IHA-Lines Doris-fartyg som byggdes i Finland i början av 1990-talet. Doris är sedan tidigare känd för sina lunch- och middagskryssningar.

Besök Chappe

En del av utflykterna kommer att äga rum på det likaså finskbyggda systerfartyget Doris II, som har vunnit Helsingfors stads miljöpris och som huvudsakligen har använts för konferenser och företagskryssningar. Fartygen är byggda för 250 respektive 200 passagerare.

Havsresan genom Finska vikens skärgård tar 7 timmar och hela utflykten tar 11 timmar. Framme i Ekenäs tillbringar man cirka 2,5 timmar, vilket också ger möjlighet att besöka det nya konstmuseet Chappe. hemresan görs med privat charterbuss, som anländer vid konstmuseet Kiasma.

Läs mera här