/

Seglingsförbundets träningschef fick en skriftlig varning

Foto: SBF

Finlands Seglings- och Båtsportförbunds sportchef Vili Kaijansinkko har fått en skriftlig varning angående ledningsfrågor och ekonomisk planering.

Finlands Seglings- och Båtsportförbund meddelar att man i september mottagit en arbetsmiljöanmälan och genomfört en utredning. Som en följd av detta har landslagets sportchef Vili Kaijansinkko fått en skriftlig varning.

Anmälan har avslöjat aspekter av Kaijansinkkos verksamhet relaterade till ledning och ekonomisk planering, som inte överensstämmer med förbundets värderingar och riktlinjer.

“Jag har fått en skriftlig varning för min verksamhet, jag tar den på allvar och ber om ursäkt. Jag tar ödmjukt emot feedback och förbinder mig att fortsätta utveckla mig själv och min verksamhet”, säger Kaijansinkko i ett pressmeddelande från SBF.

Åtgärder för att avhjälpa bristerna

Förbundet uppger att man omedelbart har vidtagit åtgärder för att avhjälpa bristerna och förbättra hela arbetsgemenskapens välmående baserat på utredningen.

”Vi granskar övervakningen av elitidrottens ekonomi och arbetsmetoder. Vi diskuterar med idrottslagets personal både gemensamt och individuellt samt utvecklar arbetsmetoder. Vi betonar varje individs rätt att kunna utföra sitt arbete säkert och i enlighet med god förvaltningssed”, säger SBF:s styrelseordförande Jan Jansson.

Läs mera.