Nautor Swan lanserar ettrig minsting: ClubSwan 28

Foto: Nautor Swan

Nya ClubSwan 28:s koncept baserar sig på enkelhet, kvalitet och fart. Nu är båten redo att segla in i One Design-tävlingar världen över.

Nautor Swan lanserar nu sin ClubSwan 28. Båten är designad för optimal prestanda under varierande förhållanden, särskilt i medel- och lättvind.

ClubSwan 28, som är designad av Juan Kouyoumdjian, passar besättningar på 4-5 personer. Denna One Design-båt är konstruerad för enkelhet utan att kompromissa med prestandan, och är utrustad med en kolfibermast utan akterstag.

ClubSwan 28, det senaste tillskottet i ClubSwan-serien, gör sin debut vid den 22:a Rolex Swan Cup i Porto Cervo, Italien, den 15-21 september 2024. Efter Porto Cervo samlas flottan igen i slutet av oktober för ett evenemang tillägnat den nya modellen: ClubSwan Invitational Sardinia Challenge, som hålls i Marina di Villasimius på Sardinien den 31 oktober till 3 november.

Prioritet på rolig kappsegling

Däckets layout prioriterar säkerhet och effektivitet, med en enkel sittbrunn för rolig kappsegling. Tack vare sin lyftköl och kompakta dimensioner är ClubSwan 28 enkel att transportera på trailer och riggas inom loppet av några timmar.

Segelgarderoben, som består av storsegel, fock, allround-spinnaker och asymmetrisk spinnaker, garanterar imponerande kraft och mångsidighet på vattnet. Riggkonceptet utmärker sig genom sin enkelhet. En enda rörelse möjliggör justering av riggen med hjälp av ett hydrauliskt system. Trimning av riggen och spänning av förstaget är enkelt synkroniserade utan behov av ett akterstag, tack vare den innovativa vantkonfigurationen.

Foto: Nautor Swan

De främsta evenemangen i ClubSwan Racing-kalendern är Rolex Swan Cup, som Yacht Club Costa Smeralda (Porto Cervo) organiserar, Swan One Design Worlds och The Nations Trophy, dedikerade till Swan One Design-yachterna (ClubSwan 28, ClubSwan 36, ClubSwan 42, ClubSwan 43, ClubSwan 50).

nautorswan.com