/

Ferrari bygger racerbåt

Veteran. Ferraris nya seglingsprojekt leds av erfarne teamchefen Giovanni Soldini. Foto: Ferrari

Italienska sportbilstillverkaren Ferrari tillkännagav nyligen sin entré i tävlingsseglingsvärlden.

Den stegrande hästen förbereder sig för tävling inom seglingsvärlden under ledning av erfarne Giovanni Soldini.

”Vi står inför en spännande resa som kommer att vidga vårt engagemang inom racing. Med denna nya utmaning, motiverad av vår innovationsförmåga och engagemang för hållbarhet, kommer vi att pressa gränserna”, sade John Elkann, styrelseordförande för Stellantis, företaget som äger Ferrari, i ett pressmeddelande.

Ferrari har tävlat i Formel 1 varje säsong sedan världsmästerskapet började 1950. Förra året gjorde märket också en framgångsrik återkomst till uthållighetsracing och vann Le Mans 24-timmarslopp för första gången på nästan 60 år. Med en dylik racinghistorik verkar Ferrari väl rustat att expandera från asfaltbanorna till de öppna haven.

America´s Cup?

Det skadar inte att Soldini är en expert inom området. Italienaren har över 30 års erfarenhet av havsracing och har tävlat både solo och med besättning. Han har två världsomseglingar bakom sig.

”Jag är entusiastisk över att påbörja detta nya äventyr med Ferrari. Vi kommer att arbeta med ett toppmodernt projekt som har en fantastisk teknologisk potential på högsta nivå”, sade Soldini.

Ferrari har ännu inte släppt några detaljer om själva segelbåten. Det skulle inte vara förvånande om märket som bäst skulle hålla på rita upp en foilande båt för America’s Cup. Framstående team i den prestigefyllda segeltävlingen har redan samarbetat med stora F1-stall: Alinghi med Red Bull Racing, Luna Rossa med Pirelli och INEOS med Mercedes-AMG Petronas.

ferrari.com