/

Traditionell restaurang i Kotka får nytt liv

Kotkan Pursiseura ry. undertecknar ett hyresavtal med Suomi Sisters Oy från Sibbo för restaurang Meriniemi i Sapokka hamn i Kotka. Restaurangen öppnas på första maj.

Bakom Suomi Sisters Oy står systrarna Elina och Milla Suomi från Sibbo, som tidigare varit verksamma med Café & Villa Sibbe.

“Vi ser fram emot de kommande åren i Meriniemi. Vi tar små steg för att utveckla vår verksamhet i framtiden tillsammans med aktörerna i regionen. Vi vill att det underbara Meriniemi ska vakna till liv igen och uppnå sin plats som en av de mest intressanta platserna i Kotka”, säger Elina Suomi, VD för Suomi Sisters Oy.

Restaurang Meriniemi erbjuder temadagar, à la carte-rätter samt catering-, mötes- och evenemangstjänster. På terrasserna tillbringas sommardagarna med att njuta av terrassrätter, t.ex. rejäla sallader och smörgåsar, sommardrycker samt hamnlivet.

Traditionell villabyggnad

Meriniemi har en viktig plats i Kotkas historia och i Kotkabornas hjärtan. Meriniemi Villa byggdes 1898. Huset byggdes som personalbostad för Alexander Gullichsen, fabrikschef på Gutzeits fabrik i Kotka. Han och hans familj bodde i Meriniemi fram till 1917. Därefter beboddes huset av fabrikscheferna och deras familjer fram till 1962, då Enso Gutzeit avstod från äganderätten. Sedan dess har Meriniemi använts som restaurang.

Meriniemis historiska villabyggnad har utrymmen för evenemang och möten. Det magnifika havslandskapet i restaurangrummet fångar säkert besökarens uppmärksamhet, och det stora terrassområdet erbjuder också sittplatser som är skyddade från väder och vind.

“På Kotkan Pursiseura välkomnar vi gärna nykomlingar. Jag tror att Meriniemi nu är i goda händer och att vårt samarbete har fått en bra start. Vår klubb- och juniorverksamhet kommer också att fortsätta i villan och medlemmarna i segelklubben ser fram emot framtiden och att återvända till Meriniemi för mötes- och restaurangtjänster, säger Patricia Broas”, kommodor för Kotka Pursiseura ry.

www.kotka.fi