/

Uthållighetstest: elmotorer för jollar

Foto: ERIC VAN DEN BANDT / REMCO PUTKER FOR ZEILEN (NL) MAGAZINE

Läckande olja, utspilld bensin och tennisarm efter att ha dragit i startrepet. Kanske dags att skruva fast en elmotor på jollen?

Att byta ut jollens gamla bensinmotor mot en elsnurra kan vara en riktigt god idé. Men vilken av dem ska man välja? Vilka är kraven för en elmotor?

Vi är seglare, vilket innebär att användarvänlighet, vikt, enkelhet och bärbarhet är viktiga egenskaper när det gäller val av motor till jollen. När vi vill ta oss i land med jollen börjar vi inte gärna med att hissa ombord ett tungt blybatteri. Sedan ska naturligtvis själva motorn med också, innan det hela kopplas ihop. Nej, vi föredrar lättare lösningar.

Därför tittade vi på motorer med ett integrerat batteri. Av dessa kom vi snabbt på följande tre:

ePropulsion Spirit 1.0 Plus / Evo: Vi har haft den här motorn i användning i över ett år och den är vår arbetshäst och förhandsfavorit. Vi har provat den här i Kina byggda motorn på flera olika båtar i många olika förhållanden och den fortsätter att överraska oss positivt.

Temo450: Vi har haft denna franska motor sedan världens största handelsutställning Metstrade i Amsterdam, och det verkar vara den absoluta favoriten för seglare. Superhändig, innovativ, vacker design. Låt oss se hur motorn klarar sig i en direkt jämförelse med konkurrenterna.

ThrustMe Kicker: Underdogen i detta test. Det hela verkar lite mindre polerat än ePropulsion och Temo, och den lilla propellern kan väl aldrig ge tillräckligt drivkraft, eller hur? Vi får väl se hur den i Norge tillverkade motorn klarar sig.

Introduktion

Så detta test gäller ePropulsion Spirit 1.0 (plus i vårt fall), Temo450 och ThrustMe Kicker. Vi har testat alla dessa tre motorer grundligt. Det är viktigt att notera att ThrustMe Kicker, till skillnad från de två andra motorerna, levereras med en väska och en reservpropeller. Detta tog vi med i bedömningen och prisjämförelsen. Alla tre motorer levereras med en nätladdare (220V). 12V-laddare finns som tillval. En snabbladdare kan också beställas för ePropulsion Spirit och ThrustMe Kicker. ePropulsion är den enda av testets motorer som levereras med ett extra dödmansgrepp.

ePropulsion Spirit 1.0 Plus

Gammal bekant

Den här motorn känner vi bäst till. ePropulsion Spirit 1.0 Plus är en kraftfull arbetshäst som vi har haft mycket glädje av i över ett år. Vi har kämpat oss igenom kraftiga vågor, trotsat motvind och tillryggalagt en hel del sjömil med den här snurran. Vi har också hängt ePropulsion Spirit 1.0 Plus bakom en Lelievlet – den av de holländska sjöscouterna mest använda segel- och roddbåten i stål. Dessutom körde vi den på en 12-meters stålpontonbåt, vilket överraskande nog gick bättre än förväntat.

Tung men kraftig

Det finns möjlighet att som tillval köpa ett snyggt väskset till ePropulsion Spirit 1.0. Väskan rekommenderar vi varmt, eftersom den erbjuder bra skydd för motorn då den inte är i användning samt vid transport. Som enda motor i detta test för elektriska jollar har ePropulsion Spirit 1.0 Plus ett löstagbart batteri på hela 1 276 Wh. Batteriet kan bäras i den specialtillverkade ryggsäcken. Och om batteriet oväntat skulle hamna i vattnet flyter det upp, men det gör inte själva motorn.

Motorn väger 10,6 kg och batteriet 8,7 kg, vilket gör ePropulsion Spirit 1.0 Plus till testets överlägset tyngsta motor. Samtidigt är den också den mest kraftfulla motorn (1000W) och den motor som har störst räckvidd (vi körde lätt 6-8 timmar med den). För att ytterligare öka räckvidden finns en ihopvikbar solpanel på hela 100 W (max) som tillval.

Med en rejäl väska för motorn och en separat ryggsäck för batteriet är den här motorn inte särskilt bra om man vill spara utrymme och vikt ombord på en segelbåt. Men för den som letar efter en fullfjädrad kraftfull elektrisk utombordare med en betydande räckvidd är ePropulsion Spirit 1.0 Plus det bästa valet.

Användning

Motorn är mycket lättmanövrerad, framåt och bakåt kommer man genom att vrida på gasreglaget. Motorn har en funktion som gör att den fäller upp sig om den stöter på ett hinder under vatten. Denna funktion måste dock först ställas in och då kan motorns back inte längre användas. Med motorn något uppfälld försämras köregenskaperna och drivkraften minskar. Dessutom har denna motor inget skydd runt propellern. Allt detta gör motorn mindre lämplig för grunda och smutsiga vatten.

När det gäller designen tycker vi att det här är en mycket snygg motor. Motorn levereras med ett extra dödmansgrepp, vilket är ett valfritt tillbehör på de två andra motorerna.

Pris

Priset för ePropulsion Spirit 1.0 Plus är för närvarande 2 199 euro, men lägger vi till väsksetet och en extra propeller landar vi på omkring 2 500 euro.

Temo450

Kärlek vid första ögonkastet

Vi förälskade oss i Temo450 första gången vi såg den på Metstrade i Amsterdam hösten 2022. Så otroligt smart att bara fylla ett långt rör med batterier och motor. Vilken kreativitet och uppfinningsrikedom!

I praktiken

Temo450 är mycket lätt och stabil att montera. Ett inbyggt flytsystem håller motorn flytande om den skulle råka falla i vattnet. I den snygga väskan, som är försedd med nät så att motorn kan torka, går Temo450 att förvara så gott som var som helst ombord.

Vi anser att Temo450 är mindre lätthanterad än de andra två motorerna i detta test. Propellerns stora svängradie i förhållande till fästet gör båten något mindre manövrerbar. Samtidigt är båten stabil när man kör rakt framåt. Det tar lite längre tid att vänja sig vid att växla mellan framåt och back, men när man lär sig knepet blir det enklare. Triggergreppet i handtaget gör det svårare att reglera hastigheten än på de andra två motorerna. Hastigheten blir lite mer on/off och kan inte låsas. Temo450 kräver mer aktivitet av föraren än de andra två motorerna. Motorns batterimätare kunde vara aningen mer avancerad.

Perfekt för grunt vatten

En stor fördel med denna motor är att den är utmärkt i grunda vatten samt att den har ett skydd för propellern. Temo450 är helt enkelt den perfekta motorn då man vill ta i land vid en strand. När det gäller kraft är motorn tillräcklig för vår jolle, men vid starkare vind, vågor eller ström föredrar vi en tyngre motor. Denna motor är egentligen avsedd för korta sträckor från ankarplats till hamn eller strand, inte för att användas under en hel dag.

Pris

Priset för Temo450 är för närvarande 1 599 euro – men när vi lägger till en väska och en extra propeller hamnar vi på totalt 1 780 euro.

ThrustMe Kicker

Första gången råkade vi på denna motor på YouTube och senare såg vi den live på båtutställningen vattensportmässan Hiswa i Amsterdam. ThrustMe Kicker är den lättaste och minsta integrerade utombordsmotorn i världen, så vi var naturligtvis tvungna att skaffa en. Leveransen tog ett tag, men för några veckor sedan fick vi vår ThrustMe Kicker.

Första intrycket

I ärlighetens namn måste man säga att denna motor har vissa grundläggande problem. Utseendefrågan är subjektiv, men inte heller finishen och byggkvaliteten når upp till samma nivå som ePropulsion Spirit 1.0 Plus eller Temo450. När vi torrkörde motorn på Hiswa skramlade den lite och hela maskinen framstod som något bräcklig. Dessutom kändes det helt otänkbart att motorns minipropeller skulle kunna generera någon dragkraft.

Kort sagt, det första intrycket var inte särskilt bra och utan tvekan bidrog detta till att vi inte redan tidigare köpt denna motor för eget bruk och testning. Så vad var det som ledde till att vi till slut gjorde det? Kommentarerna på YouTube! Vi har inte stött på en enda negativ kommentar och ThrustMe Kicker-användarna verkar enhälligt entusiastiska över produkten.

I praktiken

Sedan till det praktiska, som kan beskrivas som en upplevelse av ytterligheter. Vi lägger först märke till att ThrustMe levereras i en vacker väska, som ingår i priset och som också är utrustad med en nätinsats. Dessutom innehåller väskan alla möjliga fickor för laddare, dödmansgrepp, rorkult osv. I påsens ”lock” finns den snyggaste produktmanualen vi någonsin sett samt en reservpropeller. Detta är verkligen mycket väl genomtänkt.

Monteringen på båtens akterspegel är standard för utombordsmotorer, men lösningen känns rätt ömtålig. Allt är i plast utom de gängade bultarna. Eftersom vår båt har en negativ akterspegel måste lutningsvinkeln justeras. Det var här saker och ting gick snett. Manualen visar ett fäste som måste lossas, varefter lutningsvinkeln kan justeras. Men någon justering lyckades vi inte få till stånd, åtminstone vågade vi inte lägga mycket mer kraft på det lilla fästet i plast.

Verktyg behövs

Vi plockade fram verktygen och använde en insexnyckel för att försöka lossa upp konstruktionen lite. Till slut visade det sig att mekanismen är stegvis justerbar. Vi hade förväntat oss ett aningen mindre våldsamt sätt att justera lutningsvinkeln. Efter en halvtimme har vi hursomhelst fått motorn monterad på akterspegeln och vinklat den rätt. Vi vrider lite lätt på gasen och… klick… motorn kollapsar och lutningsvinkeln återställs. Detta hände ungefär 5 gånger, innan vi lyckades dra igen insexskruven med tillräcklig kraft för att allt skulle hållas ihop.

OK, vi orsakade förmodligen detta själva genom att inte våga spänna skruven tillräckligt hårt. Förmodligen var motorn perfekt inställd, men visst känns det jobbigt när man måste kämpa i trekvart innan den är rätt inställd på jollen för första gången.

Testets överraskning

Men, vänta nu, hade minipropellern verkligen tillräcklig styrka för att få det lilla ihopskruvade fästet att svika? Hur är det möjligt? Nu när motorn var ordentligt monterad blev vi förvånade över hur stark den var. Mer än tillräckligt kraft för vår jolle, långt över våra förväntningar. Dessutom verkade den lätta vikten gynna båten. Och tack vare en mycket fin trådlös fjärrkontroll behövdes ingen rorkultsförlängning.

Det här är testets enda motor, vars display visar laddningsstatus i procent, inte bara under drift utan även under laddning. Och tack vare den snyggt inkapslade propellern tror vi faktiskt att vi aldrig kommer att behöva reservpropellern överhuvudtaget. Men motorn är något ömtålig och vid höga varvtal känner man en del vibrationer i båten.

Sammanfattningsvis kan vi säga att den här motorn ger mest valuta för pengarna och, när den är korrekt inställd, kanske är den bästa jollemotorn för att ta sig från segelbåten till land.

Pris

Priset för ThrustMe Kicker är för närvarande 1 450 euro, inklusive allt som behövs.

Slutsatser

För dig som letar efter en stark utombordsmotor i full storlek:
ePropulsion 1.0 Spirit Plus

För dig som letar efter en kompakt motor som ser riktigt bra ut, har en fantastisk finish och kan användas på alla djup: Temo450

För dig som letar efter en komplett, kompakt och överraskande kraftig motor: ThrustMe Kicker

Hur som helst förtjänar varje test en vinnare. ePropulsion Spirit 1.0 Plus är fortfarande vår personliga favorit på grund av dess kraft och räckvidd. Dessutom är den tillräckligt kompakt.

Men när vi beaktar motorernas pris kan vi inte förbise ThrustMe Kicker som den rättmätiga vinnaren av vårt test.

Testet utfördes av Frisk Bris samarbetspartner Remco Putker från Rotterdam och hans team. Remco slängde nyligen ut förbränningsmotorn ur sin katamaran och lyfte in en elmotor istället. Han har inte ångrat bytet en sekund. Remco driver ett företag som är specialiserat elpropulsion. Han och hans team gallrade ut ett antal elmotorer till segelbåtsjollar och körde ett test.

Text: REMCO PUTKER
Foto: ERIC VAN DEN BANDT / REMCO PUTKER FOR ZEILEN (NL) MAGAZINE