/

Storslagna premiärer på Sveriges största båtmässa

Foto: Arcona

Allt för sjön inleds den 7 mars och förväntas attrahera cirka 60 000 besökare. Mässan erbjuder möjligheten att utforska hundratals båtar, tusentals tillbehör och ett brett utbud av båtnyheter.

“Vi är Sveriges största och mest populära båtmässa. Att utställare väljer att ta med sig sina premiärbåtar är ett signalvärde på att Allt för sjön är en bra releasepunkt. Här har de möjlighet att lansera båtnyheterna med avteckning och visa upp dem för väldigt många människor på kort tid, vilket gör att de snabbt kan bygga kännedom om märket och båttypen”, säger Hanse Thorslund, projektledare för Allt för sjön.

Störst i båda avseenden

Mässans största attraktion, i båda avseenden, förväntas vara prisbelönade Arcona 50. Nyligen tilldelades båten ”European Yacht of the Year” i kategorin Luxury Cruiser, vilket markerar en betydande framgång för den svenska båtindustrin.

“Arcona 50 är en performancecruiser som representerar det absolut bästa och exklusivaste inom båtvärlden, och som dessutom tillverkas i båtbranschens mecka på västkusten. Det är vi givetvis väldigt stolta över. Arcona Yachts är välseglande båtar av yttersta kvalitet som också är snabbast på fjärden. Det är en fantastisk möjlighet att visa upp vårt flaggskepp för hemmapubliken i Stockholm på mässan”, säger Fredrik Malmqvist, vd på Orust Quality Yachts, som äger Arcona Yachts och segelbåtsvarumärket Najad.

Bland segelbåtarna finns även Arcona 415e, Beneteau 37.1, First 18 och Diamant 6.5 på plats.

Finska premiärer

Bland motorbåtarna är Nimbus Group välrepresenterad med hela elva båtar. Fyra av dem gör premiär för den svenska publiken på mässan, inklusive finska Axopar 29 XC. Nimbus Group visar också upp båtnyheterna Nimbus W11, Alukin Ocean Air 8 och Alukin C 770. En annan utställare är Targa Boats, vars produkter tillverkas i Vasa. Targa deltar årligen för att visa upp sig och sina premiärbåtar på Allt för sjön. På årets mässa premiärvisas båtmodellen Targa 41.

Mycket att se

På årets Allt för sjön introduceras det nya området Workboat i samarbete med Team Marin, som står bakom Work Båtmässan. För entusiaster av klassiska båtar visar Classic Yachts upp sju vackra segelbåtar från Sail Yacht Society, särskilt fokuserade på små och medelstora båtar.

Andra intressanta sektioner på mässan inkluderar båtdelningstjänster med företagen Skipperi och VÅG Take aWay. Elbåtar kommer inte att ha en separat sektion denna gång utan kommer att visas tillsammans med arbetsbåtar och andra båttyper.

För andra året i rad går Allt för sjön under två långhelger. Första långhelgen är 7–10 mars och går parallellt med Antikmässan. Andra långhelgen är 14–17 mars och arrangeras då parallellt med den helt nya mässan Stockholm Husvagn Husbil.

alltforsjon.se