/

Sommarfest med svenska popstjärnor i Ekenäs

Foto: Jarkko Laine/Raseborg Festival

Raseborg Festival ordnas i sommar den 18.-19.8.2023 i Stallörsparken i Ekenäs. Biljetterna säljs i rask takt och nu publicerar festivalen två nya artister till lördagens evenemang: Carola Häggkvist och SVEA. Förra sommaren dansade man till Tomas Ledins melodier i Stallörsparken och konserten såldes slut på förhand. Raseborg Festival med huvudartisten Gyllene Tider i spetsen förväntas sälja slut inom kort.

Artistutbudet kompletteras och festivalen publicerar nu två nya stjärnartister. Först ut har vi Carola Häggkvist som är en av Sveriges största stjärnor genom tiderna. Carola kan bäst beskrivas som svensk underhållning i ett nötskal.

Det är 40 år sedan Carola Häggkvist uppträdde som 16-åring med låten ”Främling” för första gången. Nu firar hon sin 40-åriga musikkarriär med en arenakonsert på Avicii Arena i Stockholm och en comebackturné i Norden.

“Jag vill vill ta med min publik på en riktig äventyrsresa där vi lyfter tillsammans med mina poplåtar som bränsle! En folkfest utöver det vanliga, över generationer och samhällsgrupper. Det har jag längtat efter och vi kommer att flyga!”, säger Carola.

Carola sågs senast i en av Melodifestivalens deltävlingar där hon som mellanakt framförde ett hisnande medley av sina största hits.

SVEA fängslar tvåspråkig publik

Vi kommer också få se nya stjärnskottet SVEA som debuterade som 18-åring 2018 med sina både råa och emotionella låtar. Numera har SVEA:s låtar streamats mer än 80 miljoner gånger.

SVEA har samarbetat med artister som Merk & Fremont och Ernia (IT), Alexander Oscar (DK) och Wankelmut (GER). I rollen som låtskrivare har hon jobbat med flera stora artister i studion och bl.a. står hon som låtskrivare bakom Rhys It’s Hits singel ”We Don’t Talk Anyway”.

SVEA har delat scen med storheter som Barack Obama, Greta Thunberg och gjort en stor turnérunda i Europa som support till irländska fenomenet ”Picture This”.

Brittisk rocklegendar

Raseborg Festival bjuder också på andra stora namn såsom den brittiska rocklegendar Bonnie Tyler, svenska allsångsdrottningen Sanna Nielsen, Österbottens stolthet humorgruppen KAJ, det finlandssvenska rockbandet One Desire och förstås Gyllene Tider som är det stora dragplåstret. Alla lokala artister publiceras under våren.

Stallörsparken har blivit lite av klassisk mark för nordiska och internationella konserter ända sedan 80-talet och nu provar man för första gången ett tvådagarskoncept.

”Både Carola och SVEA kompletterar Raseborg Festival programmet utmärkt. Nu förväntar oss också att lördagen säljer slut vilket skulle betyda över 10 000 personer i Stallörsparken under två dagar. Raseborg festivals förnyade brand har mottagits väl och biljetterna har sålt över förväntningarna. Vi vill rikta ett stort tack till alla våra kunder samt till Raseborgs stad”, säger promotor Tommi Mäki.

Raseborg Festival är K18 och hela festivalområdet fungerar som utskänkningsområde. Biljetter finns på lippu.fi webbsidor och på försäljningsställen över hela landet.