/

VM i 49er och 49er FX startar på Lanzarote

Foto: Johan Ekblom/SBF

VM i 49er och 49er FX-klasserna startar på tisdagen den 5 mars på Lanzarote. Alla landslagets 49er-team deltar, inklusive Ronja Grönblom och Veera Hokka (49er FX), Oskari Muhonen och Edvard Bremer samt Juuso Roihu och Lasse Lindell. Tävlingarna avslutas på söndag den 10 mars med ett medaljlopp för de tio bästa.

VM på Lanzarote markerar starten på en rad 49er och 49er FX-tävlingar under våren. Efter VM följer Palmas deltävling i världscupen, Last Chance-regattan (OS-kval) och EM.

Siktar på positiv känsla

“Vårt mål för VM är att segla en felfri tävling. Vi strävar också efter att nå medaljracet, något vi beklagligt nog missade med vår elfte plats i Test Eventet och VM i Haag förra sommaren. VM fungerar som startskottet för vårens tävlingar, så vi siktar på att bygga upp en positiv känsla”, säger Ronja Grönblom.

“Det ser ut att bli ganska hårda vindar den här veckan, och eftersom alla team är här kommer det säkert att bli en tuff tävling”, fortsätter Veera Hokka.

VM-tävlingarnas finalfas kan följas via livestream. Kommentatorer är Andy Rice, Stevie Morrison och finländska landslagsseglaren Noora Ruskola.

Resultaten från VM-tävlingarna ser du här. Tävlingarna kan också följas med via en livetracker.

spv.fi