/

Ronja Grönblom, Veera Hokka och Jakob Eklund klara för OS

Foto: Pepe Korteniemi/SBF

Styrelsen för Finlands Olympiska Kommitté bekräftade valen som gjorts tidigare av toppidrottsenheten för de Olympiska spelen i Paris. 

I de tre tidigare valen har 13 idrottare utsetts till Finlands lag. I det fjärde valet valdes seglarna Ronja Grönblom och Veera Hokka (49er FX) samt Jakob Eklund (iQFOil) till Finlands lag.

Positiv trend

Inom segling har redan sju finländska idrottare valts till Paris. Av de nyvalda seglarna har Ronja Grönblom och Veera Hokka från Helsingfors Segelsällskap uppnått fjärde plats vid VM 2021 och nionde plats vid EM 2022. Jakob Eklund från Esbo Segelförening har å sin sida regelbundet placerat sig bland de 20 bästa i stora mästerskap och världscuper under de senaste åren.

Enligt Leena Paavolainen, chef för Finlands Olympiska Kommitté, märks det nu en positiv trend inom segling, som har varit en av de främsta idrotterna inom det nationella stödsystemet. Paavolainen noterar att seglarna har haft möjlighet att förbereda sig professionellt med internationella topp-team inför Paris, där segling är en av Finlands mest framstående idrotter.

OS i Paris

Finlands lag

spv.fi