På lördag uppmärksammas flytvästens betydelse

Foto: Nicole Lönegren

Syftet med Flytvästdagen är att öka medvetenheten om vikten av räddningsvästar och uppmuntra människor att använda dem alltid när de är ute på vattnet.

Sommaren lockar oss ut på vattnet, men tyvärr glöms säkerhetsperspektivet ofta bort – särskilt när det gäller användningen av flytvästar. Finlands Simundervisnings- och Livräddningsförbund (FSL) betonar att endast en korrekt vald, passande och ordentligt klädd flytväst kan rädda liv vid en olycka på vattnet. År 2024 firas Flytvästdagen inkommande lördag, den 25 maj 2024 – med syftet att påminna om säkerhet på vattnet och att främja användningen av flytvästar.

Lätt att delta

I år kan du delta i Flytvästdagen genom att ta en bild där du och dina nära och kära har på er räddningsvästar och dela den i sociala medier med hashtaggarna #pelastusliivipäivä och #flytvästdagen.

Bilden kan vara på dig själv, med arbetskamrater, familjemedlemmar eller till och med ditt husdjur. Du kan ta bilden under ett Teams-möte, när du arbetar i trädgården, är i affären eller ute på vattnet – allt fungerar så länge du bär en flytväst.

Du kan också delta i Flytvästdagen genom att sprida information om användningen av flytvästar och uppmuntra medlemmarna i din gemenskap att delta.

suh.fi