Ny rutthelhet förenar de tre populäraste turismöarna i Helsingfors denna sommar

Foto: Artur Kukov

Forststyrelsen, förvaltningsnämnden för Sveaborg och företagarna på Lonnan och Skanslandet intensifierar sitt samarbete. Nytt för sommaren är en ringlinje från Fiskehamnen via Skanslandet, Sveaborg och Lonnan.

Den ruttrafik som bedrivs av FRS Finland inleds den 1 maj. Skanslandets huvudlinje samt Sveaborgs och Lonnans vattenbusslinjer avgår från Lübeckbryggan på Salutorget, bredvid Saluhallen. Ringlinjen som från och med den 22.5. går från Fiskehamnen till Skanslandet via Sveaborg och Lonnan ansluter sjötrafiken till metronätet.

”Skanslandet, Sveaborg och Lonnan skapar tillsammans ett överlägset servicekluster i skärgården, och tack vare ringlinjen är den nu tillgänglig med en biljett under samma dag”, säger kundservicechef Petra Niskanen vid Forststyrelsens Naturtjänster.

Mycket intressant

I helheten ingår mycket intressant att uppleva: Skanslandets mångsidiga natur, konst och kaféer, Sveaborgs världsarv med sina mångsidiga tjänster samt och bastu- och restaurangtjänsterna på Lonnan.

”Med dagsbiljetten är det enkelt att resa mellan öarna. Detta är en ny produkt för ö-hopping för sommaren 2023”, säger FRS Finlands verkställande direktör Tomi Ståhlberg.

Skärgårdens utbud livas också upp av många evenemang, såsom Helsingforsbiennalen som återvänder till Skanslandet i sommar. Helsingforsbiennalen öppnas på Helsingforsdagen den 12 juni och fortsätter fram till den 17 september.

Mer information

Skanslandet
Upplev tre Helsingforsöar med en biljett (på finska)
Ö-hopping (frs-finland.fi, på finska)
Helsingforsbiennalen 2023 (12.6.-17.9.2023) (helsinkibiennaali.fi)