Ny inhemsk tjänst underlättar gemensamt ägande av båtar

Foto: Fredrik Eriksson

Boatslice är en ny finsk webbtjänst som gör det möjligt för vem som helst att bli delägare i båtar och erbjuder tjänster för att hantera och upprätthålla ägandet.

Tjänsten, som lanserades på Vene 23 Båt, kopplar samman personer som är intresserade av liknande båtar och köper en båt åt dem. Tjänsten levereras med ett färdigt urval av båtar. Men om du inte hittar en båt som du gillar kan du föreslå en båt till Boatslice, som då öppnar den önskade båtmodellen för andra intresserade.

Bekymmersfritt båtliv utan stora kostnader

”Vi tror att delägarskap av båtar är framtidens sätt att njuta av fördelarna med båtägande utan de höga kostnaderna och det fulla ansvaret för båten. Med Boatslice kan kunderna köpa sin drömbåt i stället för en vanlig båt och samtidigt dela de årliga kostnaderna med andra. Det är viktigt för oss att göra båtlivet bekymmersfritt, vilket ger våra kunder tid att fokusera på andra aktiviteter”, säger Joonas Tunturi, medgrundare och vd för Boatslice.

Enligt Boatslices egen undersökning skulle 78,2 % av de tillfrågade sannolikt köpa en andel av en båt i stället för en hel båt. Bland de kunder som är inloggade på tjänsten är den mest populära båttypen en 33-40 fot lång segelbåt, som 27,7 % av kunderna skulle vilja ha.

Dessutom lämnar Boatslice anbud på bland annat underhåll, reparationer och vinterförvaring för ägarnas räkning. Företaget håller också på att utveckla en mobilapp för förvaltning av gemensamt ägande.

www.boatslice.fi