Metallblå 110-fotare inleder Wallys nya era

Foto: Wally

Italienska Wally bekräftar att byggnadsarbetet med de första två enheterna i nya segelbåtsserien Wallywind 110 fortskrider enligt plan.

Det första skrovet i serien utrustas för närvarande med en teleskopköl på 6,9 meter i Marina di Ravenna. modellens skeppsarkitektur är från det tyska studion judel/vrolijk & co. Interiören och exteriören är designade av Wally i samarbete med Santa Maria Magnolfi. Förutom Wallywind 110, som mäter 33,4 meter, planeras också en 130-modell på 39,6 meter och en 150-modell på 45 meter.

En stor familj

Enligt varvet har det första skrovet, tillverkat av kolfiber, blivit målat i en lysande ljus metallblå färg som förändras något beroende på ljusets infallsvinkel. Båten såldes i mars 2023 till en återkommande kund.

”Wally-ägare är som familj för oss, och det gör mig oerhört stolt att veta att de fortsätter att välja oss för att förverkliga sina drömmar på vattnet”, säger Wallys grundare och chefsdesigner Luca Bassani i ett pressmeddelande.

Designfilosofin bakom 110:an fokuserar på att kombinera komforten hos en kryssningsyacht med prestandan hos en racingbåt. Wallywind 110 har en 80 kvadratmeter stor “sittbrunn” med sittplatser och matbord för upp till 15 personer.

Den upphöjda salongen har en öppen planlösning med plats för umgänge kring middagsbordet, avkoppling och arbete. Salongen får rikligt med dagsljus från en taklucka som sträcker sig längs hela däckshuset.

Sex båtar på beställningslistan

”Wallys arv är legendariskt, och under Ferretti Group fördubblar varumärket sina ansträngningar på segelsidan. Med försäljningen av den första enheten, fortsätter Wally sitt anmärkningsvärda bidrag till utvecklingen av segelbåtsdesign och -teknologi”, säger Wallys VD Stefano de Vivo.

Enligt rapporter har Wally sex yachter som antingen står på beställningslistan eller är aktivt under konstruktion. Tre av dessa enheter är motoryachter i Wallywhy 150-serien, som gjorde sin internationella debut i Cannes förra året.

Foto: Wally

wally.com