/

Kurtbay och Keskinens förstaplats blev till slut silver i för-OS

Foto: World Sailing

Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen misslyckades i bara en start, den sista. De fick således nöja sig med silver i Nacra 17 -klassen i förolympiska spelen i Paris.

Nacra 17 -seglarna Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen gjorde mycket bra ifrån sig vid regattan i Marseille, som också fungerade som för-OS i Paris nästa sommar. Den finska duon inledde medaljracet i täten, men en niondeplats i det sista racet gjorde att de föll till andra plats totalt.

”Det var en bra regatta, men det är synd att vi gjorde vårt sämsta race i den sista starten. Vår sämsta placering under hela regattan var nionde, så jag antar att vi trots allt kan vara nöjda”, kommenterade Keskinen i ett pressmeddelande.

Italiens Gianluigi Ugolini och Maria Giubilei vann medaljloppet och hela regattan. Storbritanniens John Gimson och Anna Burnet kom på tredje plats.

Kaarle Tapper slutade 10:a i ILCA 7 -klassen. Monika Mikkola blev 13:e totalt i ILCA 6 -klassen, liksom Noora Ruskola i Formula Kite -klassen. Ronja Grönblom och Veera Hokka kom på 11:e plats i 49er FX -klassen.

Det finska landslaget åker härnäst till Haag i Holland, där världsmästerskapen för alla olympiska kategorier hålls den 11-20 augusti. Världsmästerskapen i Haag kommer att fördela cirka 40 % av platserna till sommar-OS i Paris 2024.