/

Jolle ger sig ut på äventyr

Foto: Joel Harkimo

Joel “Jolle” Harkimo går i sin fars fotspår utan att missa ett steg. Idag meddelade han att han ställer upp i Golden Globe Race 2026-2027. GGR är en ensamsegling jorden runt i retroanda.

Joel Harkimo presenterade sitt seglingsprojekt under den första dagen av Vene Båt-mässan i Helsingfors.

Golden Globe Race har tävlats tre gånger tidigare: år 1968, 2018 och 2022. Den finländska deltagaren Tapio Lehtinen deltog i tävlingen år 2018 och 2022.

“Sedan liten har jag drömt om att segla jorden runt. Jag bestämde för många år sedan att någon dag ska jag göra det, och nu är den dagen här. Projektet är redan i full gång. Förberedelserna och träningen pågår för fullt”, säger Jolle.

Pappas historier inspirerade

Jolles pappa, Hjallis Harkimo, seglade som första finländare ensam runt jorden. Jolle har korsat Atlanten tre gånger.

“Min pappa Hjallis berättade ofta historier om sina egna tävlingar. Jag lyssnade noggrant på berättelserna och bestämde mig för att genomföra mina egna seglingar när jag är redo. Och nu är jag redo, avslutar Jolle.