/

EM för ILCA-klasserna börjar på söndagen – Kaarle Tapper jagar medalj

Foto: Johan Ekblom/SBF

Europamästerskapen i ILCA 6 och ILCA 7 inleds i Italien söndagen den 12 mars. Monika Mikkola startar i damklassen, medan Kaarle Tapper, Valtteri Uusitalo, Nooa Laukkanen, Aleksi Tapper, Otto Dahlberg och Noel Laukkanen startar i herrklassen. Tävlingarna avslutas fredagen den 17 mars.

Tapper, som vann EM-brons för drygt tre månader sedan, har haft en tuff vintersäsong med träning både i Spanien och Finland..

– Vi höll två långa läger i Spanien under vintern. Jag hade inte mycket tid att åka skidor när jag var i Finland, men jag klarade avverkade väl några hundra kilometer, säger Tapper.

Europamästerskapen blir de sista ILCA-klassmästerskapen innan jakten på en OS-landsplats fortsätter i världscupregattan i Haag i augusti. Då kommer mer än 40 procent av platserna till OS i Paris att stå på spel. De länder och båtklubbar som redan har tagit ut sina platser i Haag kommer att ha en klar fördel. De kan koncentrera sig på det nationella kvalet och själva OS-regattan, medan de andra fortsätter att jaga sin plats långt in på det olympiska året.