Jan-Erik ”Janne” Nyfelt död

Jan-Erik "Janne" Nyfelt (till vänster) avled i lördags. Foto: Baltic Yachts

En av Baltic Yachts ursprungliga grundare, Jan-Erik ”Janne” Nyfelt, avled på lördagen, meddelar Baltic Yachts i ett pressmeddelande.

Jannes karriär som båtbyggare startade redan i mycket unga år när han arbetade i sin fars lilla båtbyggarverkstad. Utan tvekan ett av de bästa sätten att lära sig den praktiska sidan av yrket. Förutom sina praktiska färdigheter inom båtbyggandet ville han också lära sig mer om design, beräkningar, ritningar och den teoretiska sidan av att skapa en båt. Han arbetade en tid för en lokal fartygsingenjör och fick en god inblick i den teoretiska sidan.

Han var med när Nautor startades, inte som ägare utan som båtbyggare. Han var också en av de fem personer som startade Baltic Yachts och var en mycket aktiv medlem i ledningen och utvecklingen av företaget fram till sin pensionering. Hans arv till den lokala båtbyggnadsindustrin är ovärderligt.

Janne var en energisk person som alltid var intensivt engagerad i många saker. Han var mycket angelägen om att utveckla nya material och metoder som kunde förbättra produkten. Vad han än engagerade sig i, gjorde han det med full energi.

Han var en respekterad medlem av Baltic Yachts-familjen och kommer att vara mycket saknad.