Vili Kaijansinkko avgår efter skriftlig varning

Foto: SBF

Vili Kaijansinkko har beslutat att avgå från sin roll som chef för idrottsverksamheten vid Finlands Seglings- och Båtsportförbund. Förra veckan fick han en skriftlig varning angående ledningsfrågor och ekonomisk planering. Kaijansinkko avgår från uppdraget på eget initiativ.

Efter ett möte med idrottarna på fredagen har jag funderat på vad som är bäst för laget. Jag har särskilt övervägt åtgärder för att skapa en lugn arbetsmiljö och skapa de bästa möjliga förutsättningarna för de olympiska spelen i Paris. Av denna anledning, på mitt eget initiativ, har vi gemensamt kommit överens om att jag lämnar min tjänst omedelbart, säger Kaijansinkko i ett pressmeddelande.

Jan Jansson, ordförande för SBF:s förbundsstyrelse, säger att Vili Kaijansinkko nu sätter idrottarnas intresse över allt annat.

Vi säkerställer nu de överenskomna stegen mot Paris. Vi och våra intressenter har stark expertis inom elitidrott, vilket gör att vi kan trygga idrottarnas förberedelser inför de olympiska spelen, säger Jansson.

www.spv.fi