/

Valtteri Uusitalo vann EM-guld i ILCA 7

Foto: Johan Ekblom/SBF

Valtteri Uusitalo vann guld i ILCA 7-klassen vid EM i Aten. EM-regattan kulminerade i tre finalrace på fredagen. Uusitalo startade den sista dagen från femte plats och säkrade efter en intensiv kamp sin första medalj i vuxenåldern, fyra poäng före ungraren Jonatan Vadnai som tog silver.

“Det här känns riktigt bra. Det har varit en lång resa och många svåra år, så guldet känns mycket bra”, konstaterade Valtteri Uusitalo efter tävlingen.

Den utvalda finländska olympiadeltagaren Kaarle Tapper deltog inte i EM-regattan utan fokuserar redan på förberedelserna inför årets största evenemang.

Ny nivå

Aleksi Tapper seglade i mål på 23:e plats i guldfinalerna. Otto Dahlberg slutade på 53:e plats i silverfinalerna, medan Nooa Laukkanen hamnade på 57:e plats. Noel Laukkanen seglade till en 86:e plats i bronsfinalerna.

”Vi riktar ett stort grattis till Valtteri för den fantastiska EM-guldet! Det här är en bra fortsättning på 19:e platsen i VM och visar att Valtteri har tagit steget upp till en ny nivå. Han är en av Finlands mest lovande unga seglare med en fantastisk potential”, kommenterade Toni Roponen, idrottschef för segling vid Finlands Olympiska Kommitté.

spv.fi