Två skadade då motorbåt rammar segelbåt i Stockholms skärgård

Bild: Google Maps

En motorbåtsförare har kört över en segelbåt i närheten av Nämdö, skriver Aftonbladet. I segelbåten befann sig två personer som skadades lindrigt.

En man och en kvinna befann sig nere i segelbåtens ruff när en motorbåtsförare först körde över en brygganläggning och sedan körde över segelbåtens sittbrunn.

”Det var en kraftig smäll och segelbåten har fått ordentliga skador. Bland annat mastbrott, men inte bara det. Han har passerat över sittbrunnen, kört över den alltså. Det var tur att ingen befann sig på däck”, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson för polisregion Stockholm.

Berusad man flyr från platsen

Föraren till motorbåten körde därefter vidare från platsen. Mannen och kvinnan fick sårskador och blåmärken av påkörningen.

Senare anträffade sjöpolisen en berusad man i 50-årsåldern som misstänks vara den som kört motorbåten.

”Han är berusad när vi träffar på honom, men det har gått så pass lång tid mellan olyckan och när vi anträffar honom så det går inte att styrka att han var berusad när det inträffade”, säger Wikdahl.

Mannen blir misstänkt för grov vårdslöshet i sjötrafik, smitning från sjöolycka och två fall av vållande till kroppsskada.

Motorbåten är tagen i beslag.

Olyckan inträffade under fredagskvällen.