Toalettstolarnas adel

Foto: Blake & Sons

Toalettstolarnas Rolls Royce är både av hög kvalitet och vacker att betrakta. Men vill man sitta fint får man vara beredd att punga ut en rejäl slant.

Blakes & Taylors toalettstol är en riktig klassiker. Dess genialitet ligger i strukturens enkelhet: den här tronen går att plocka isär och serva i en handvändning. Själva tekniken är också genomtänkt. Mekanismen har två separata pumpar, som ser till att rent vatten och avloppsvatten aldrig kommer i kontakt med varandra. Blakes & Taylors system med dubbla pumpar minskar avsevärt risken för igensättning och obehagliga blockeringar av toan – ett missöde båtägare känner till alltför väl.

Inget plast

Blakes & Taylors produkter innehåller inga plastdelar, utan allt är tillverkat i de bästa marina material. Pumpen är framställd i brons för en lång livslängd, sitsen är i trä och själva muggen är tillverkad i porslin. Men vill man sitta fint får man vara beredd att hosta upp en liten förmögenhet. Beroende på modell kostar dessa lyxtoaletter från 6 000 till över 8 000 pund, inklusive moms.

Blakesandtaylors.co.uk