På lördag körs Kalkstrand Offshore Race igen efter ett års uppehåll

Foto: Borgå motorbåsklubb

Framstående offshore-namn från Finland och Sverige återvänder till Sibbo efter ett års uppehåll. Tävlingen arrangeras av Borgå Motorbåtsklubb.

Kalkstrand Offshore Race har arrangerats på Kalkstrands vatten i Sibbo sedan 2003. Efter tävlingen 2022 var tanken att konceptet skulle läggas ner, men det återupplivades för denna säsong.

Jan-Erik ”Jaije” Hägglund, styrelseledamot i Borgå Motorbåtsklubb (PoMo) och ordförande för evenemangets arrangörskommitté, har varit aktivt involverad i tävlingens organisation under en lång tid.

– När vi blev ombedda att arrangera tävlingen en gång till och lyckades samla det gamla teamet, kändes det självklart att tävla i Kalkstrand åtminstone en gång till, säger Hägglund.

Som tidigare år är tävlingen i Kalkstrand en del av offshore-SM-serien, som avgörs i slutet av sommaren i Imatra.

Traditionell bana

I Kalkstrand Offshore Race tävlar man i klasserna 3J, 3A, 3B, 3D och TC. Totalt är 16 båtar anmälda, varav 11 är finska och resten från Sverige.

Banan är samma som tidigare år, med start och mål nära småbåtshamnen i Kalkkiranta. Båtarna kör medsols till första bojen vid Skatasten, sedan mot sydväst till farledsmärket söder om Stora Korpholmen, och tillbaka till start-målområdet. Banan är cirka 7 sjömil lång och körs fem varv.

Restaurang På Krogen är samarbetspartner och arrangerar kvällsfesten. Tävlingen hålls 8.6.2024 med start klockan 14.00 och slut klockan 17.00.

po-mo.fi