/

Ung 49:er-duo stärker landslaget

Foto: SBF

49er-laget med Juuso Roihu och Lasse Lindell ansluter sig till det nationella B-laget. Roihu har tidigare representerat det estniska landslaget tillsammans med sin bror Henri Roihu, medan Lindell tidigare seglat för U21-landslagets ungdomslag. Teamet startade sitt gemensamma projekt i slutet av januari och seglade sin första regatta på Palma i april. 49er-seglarna ser fram emot sommarens tränings- och tävlingssäsong.

”Vi började tillsammans i slutet av januari. Vi har redan varit på många tävlingar och träningspass tillsammans. För min del är jag verkligen nöjd med den här inledningen, och vi har förbättrat oss lopp för lopp i en bra träningsgrupp. Med en kunnande tränare har vi kunnat träna bra, och vår utvecklingskurva har pekat brant uppåt hittills”, kommenterar Juuso Roihu.

”Det är skönt att ta nästa steg som seglare och idrottare. Det här har varit ett slags mål och nu har vi uppnått det, vilket underlättar vårt arbete”, säger Lasse Lindell.

Nästa mål VM i Haag

Roihu och Lindell tränar tillsammans med Oskari Muhonen och Edvard Bremer vid Jacuaw Nowaks 49er-träning.

”Grattis till Juuso och Lasse. Nu har teamet en bra möjlighet att nå sin fulla potential med stöd av ett professionellt tränarteam. Vår 49er-tränare har gjort ett värdefullt jobb, han har kunnat lyfta vårt topplag till att kämpa om en OS-plats, och samtidigt stöttat de unga lagens uppgång mot vuxenserien”, kommenterar tränarchef Vili Kaijansinkko.

”Nästa mål är världsmästerskapen i Haag, där det finns två platser för Finland, så vi kan ställa upp med båda våra 49:or. På lång sikt har vi pratat om fem år för att vara i toppform till spelen i Los Angeles”, säger Roihu.

www.spv.fi