Nya kompakta vattenvärmare värmer både båt och hushållsvatten

Wallas nya vattenvärmare Viking 3 kW och Spartan 5 kW är försedda med smart teknik för vattenuppvärmning, som skapar komfort och en hemtrevlig miljö i båtar.

Vattenvärmesystemet värmer vatten med en blandning av vatten och glykol. Samma värmesystem kan anslutas till en vattenkyld radiator, golvvärme eller ett fläktpaket beroende på hyttens storlek och egna preferenser.

Den nya Wallas Remote-appen gör det möjligt att styra båtens och bruksvattnets temperatur med termostater. Allt användaren behöver göra är att bestämma vilken temperatur som ska ställas in och värmaren sköter resten. En funktion för mätning av rumstemperaturen finns också tillgänglig för vattenvärmarna, så att du kan se den exakta temperaturen i olika rum med hjälp av en trådlös temperatursensor. Med appen kan båtägaren enkelt slå på värmaren på vägen och komma fram till en färdigt uppvärmd båt. I sommarvärmen kan kontrollpanelen ställas in på sommarläge, vilket endast värmer bruksvattnet och inte interiören.

Små men effektiva

Med Wallas nya varmvattenberedare på 16 och 24 liter kan man duscha oavbrutet i 10-24 minuter när värmaren är på, beroende på vilken värmare som är ansluten till systemet. Om värmaren inte är på är duschtiden mellan 5 och 15 minuter. Vattenvärmarens temperatursensor startar automatiskt värmaren åt dig när du vrider på kranen eller tar en dusch. Tekniken för omvänd värmeväxling och värmarens utformning gör vattenvärmarna till de minsta och mest effektiva på marknaden.

www.wallas.fi