/

Finländarna redo för Palma World Cup – tävlingarna börjar på måndag

Foto: Johan Ekblom/SBF

Imorgon startar den traditionella världscupen Palma World Cup på Mallorca. I tvåmansjolle tävlar Kurtbay/Keskinen och Grönblom/Hokka, medan Jakob Eklund, Noora Ruskola, Monika Mikkola, Valtteri Uusitalo, Otto Dahlberg och Aleksi Tapper deltar i olika enmansjollar.

”Vi är nöjda med träningen under vintersäsongen, och vi har lyckats arbeta med de områden vi ville förbättra. Efter EM-tävlingarna i november hade Nacra 17-klassen en lång tävlingspaus. Det blir intressant att se hur till exempel italienarna och britterna har utvecklats under vintern,” säger Akseli Keskinen.

Det drar ihop sig

Den vårstorm som har härjat i Sydeuropa kan påverka förhållandena på Mallorca ännu imorgon. Trots det förväntar man att tävlingarna sannolikt startar som planerat. Palma World Cup kulminerar på lördag den 6 april med medaljlopp för de tio bästa i varje klass.

Palma är den sista regattan innan Last Chance-kvaltävlingarna i mitten av april i Hyères, Frankrike. Sinem Kurtbay, Akseli Keskinen, Kaarle Tapper och Monika Mikkola har redan säkrat sina platser i Finlands olympiska lag, och i Hyères tävlar finländarna om de sista olympiska platserna i 49er, 49er FX, iQFoil och Formula Kite-klasserna.

Palma World Cup’s totalresultat hittar du här. Du kan också följa med tävlingarna på livetracker.

spv.fi