/

Europas bästa tävlar om medaljer inom vindsurfing i Patras

Europamästerskapen i iQFoil inleds på tisdag i Patras, Grekland. Tävlingarna avslutas söndagen den 14 maj. Fyra finländska representanter deltar: Jakob Eklund, Aleksandra Blinnikka, Sofia Hämäläinen och Siri Kaskeala.

Det finländska laget har tillbringat en förberedande träningsperiod i Grekland, där också den preliminära tävlingen hölls. På förhand räknade man med att tävlingen skulle seglas i lätt vind, men det har friskat i duktigt alla dagar utom en.

Formatet ändras dagligen

“Träningarna har gått riktigt bra, liksom förberedelserna inför tävlingarna. Jag höll flera av mina närmaste konkurrenter bakom mig, så jag är väldigt nöjd. Det går riktigt bra nu och det känns som om jag har lärt mig något nytt igen. Vi får hoppas att detta kommer att bära över till tävlingen”, kommenterade Aleksandra Blinnikka.

Tävlingens format ändras dagligen. Maraton- och bantävlingar kräver mer vind, medan de flesta tävlingar under lättare dagar sker i slalomstarter. Vindprognosen för början av veckan lever fortfarande och förhållandena kan variera mycket mellan dagarna.

Resultatservice och tilläggsuppgifter 

Mer information om kvalet till de olympiska sommarspelen i Paris 2024