Båt- och fritidsutställning en del av Bostadsmässans upplevelse i Lovisa

Lovisa gästhamn i Skeppsbron ligger bara en kort promenad från bostadsmässans område. Foto: Lovisa stad

Det maritima Bostadsmässområdet Drottningstranden beskrivs som ett paradis för den som rör sig på vatten. En båtutställning var för första gången en del av Bostadsmässan förra sommaren och i år växer utbudet.

Första gången var båtarna en del av Bostadsmässan i Nådendal förra sommaren. I år utvidgas utställningen att omfatta förutom båtar också fritid.

”Vi vill erbjuda besökarna en bredare mässerfarenhet med en inträdesbiljett. Mässområdet i Lovisa är beläget på en exceptionellt vacker plats vid havet, så en båtutställning var en självklar lösning för att förbättra upplevelsen”, motiverar Ari Virta, kundrelationschef på Finlands Bostadsmässa.

Så som i Nådendal kommer främst nya båtar att ställas ut i Lovisa, men också använda bytesbåtar kan ställas ut av företag som förmedlar båtar.

”Maritima Lovisa och speciellt Bostadsmässområdet Drottningstranden erbjuder utmärkta förhållande för en båtutställning. Båtarna placeras vid en brygga som man kan gå runt, det är alltså väldigt enkelt att bekanta sig med båtarna under mässbesöket”, berättar Tuomas Levanto som ansvarar för båtutställningens arrangemang.

Reservera tid för provkörning i förväg

Förutom båtar kan besökarna också bekanta sig mer omfattande med somriga fritidsprodukter på Bostadsmässans strandområde i Lovisa. Besökarna uppskattade möjligheten att provköra båtarna på utställningen i Nådendal och provkörningar är också möjliga i Lovisa. Man bör komma överens om provkörning på förhand med den som representerar båten.

”För båtförsäljare erbjuder Bostadsmässans besökarkrets en möjlighet att nå publik som inte vanligtvis går på båtrelaterade evenemang. Utställarna var mycket nöjda med evenemanget i Nådendal och det är den största orsaken till att båtutställningen också förverkligas på Bostadsmässan i Lovisa”, fortsätter Levanto.

Du kan också besöka mässan med egen båt. Lovisa gästhamn är endast en kort promenad från Drottningstranden. Från Skeppsbron kommer du snabbt till Bostadsmässan via den flytande gångbron.

Evenemanget är öppet 7.7. – 6.8.2023 varje dag.

www.asuntomessut.fi