Anders Kurtén blir ny chef för Fraser Yachts

Anders Kurtén, VD för Baltic Yachts i Jakobstad, kommer att ta över ledningen för Fraser Yachts, ett mäklar- och serviceföretag för superyachter. I och med det nya jobbet kommer Kurtén och hans familj att flytta till Monaco.

Fraser Yachts, som ägs av USA-baserade Marinemax, är världens största mäklar- och serviceföretag för superyachter.

Fraser Yachts har en rapporterad omsättning på 70 miljoner euro och har sitt huvudkontor i Monaco.

”Det är med blandade känslor jag lämnar Baltic. Naturligtvis är jag mycket glad över den nya utmaningen. Samtidigt känns det lite vemodigt att lämna Baltic, som jag har identifierat mig mycket starkt med genom åren”, säger Kurtén.

– Å andra sidan är detta, med tanke på min familj, ett utmärkt tillfälle att byta miljö. Till Fraser kommer jag att ta med mig samma ledningsfilosofi som jag gjorde till Baltic: kommunikation, samarbete och okomplicerad finsk ledning.