/

Kurtbay och Keskinen fjärde i Hyères

Foto: SBF

Den olympiska veckan avslutades idag i Hyères, Frankrike. Sinem Kurtbay och Akseli Keskinen seglade hem en fjärde plats och lämnade silver- och bronsmedaljörerna bakom sig i lördagens medaljlopp. Det fanns dock inte tillräckligt många andra båtar emellan för att kasta om topplagens positioner.

49er FX-besättningen Ronja Grönblom/Veera Hokka var 18:e. I ILCA 7-klassen var Valtteri Uusitalo 40:e, och avancerade några posititioner under de båda finaldagarna. Aleksi Tapper var 60:e och Otto Dahlberg 89:e. Nooa Laukkanen var tvungen att dra sig ur regattan på grund av sjukdom, liksom Monika Mikkola i ILCA 6-klassen. Noora Ruskola blev 35:e i Formula Kite-klassen.

Veckan var kraftigt tudelad: de två första dagarna blåste det hårt, medan resten av veckan bestod av lättväderstävlingar, med för lite vind för en hel dags tävling.

”Båda finaldagarna innehöll en bättre och en sämre start. Vanligtvis är de sämre starterna i finalen de som ger flest lärdomar att ta med sig hem. Nu vet vi var vi måste förbättra, låt oss gå vidare med gott humör och fortsätta träna”, säger Valtteri Uusitalo.

www.spv.fi